Aprikoser i vitt vin | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Aprikoser i vitt vin

Servera dina gäster en fruktig och fräsch efterrätt efter en bastant middag. Du kokar de saftiga aprikoserna i vitt, torrt vin och söt, kladdig honung. De mumsiga aprikoserna passar utmärkt till den intensiva smaken av mörk choklad.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt aprikoser rinna av. Lägg dem i en kastrull.
  2. Häll på vin och honung. Låt det koka upp och sedan svalna eller blanda aprikoserna med en skvätt apelsinlikör och låt stå en stund.
  3. Servera gärna med Krämig choklad med pumpakärnor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 burk aprikoser (à ca 415 g)
  • 1 dl vitt torrt vin
  • 1 msk honung
Lägg till i inköpslistan