Rökt fläskfilé, fetaost och rödbetssallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rökt fläskfilé, fetaost och rödbetssallad

En sallad där du samlar läckerheter som rödbetor, fetaost och bladspenat. Den rökta fläskfilén och bulgurn gör salladen matig och perfekt att servera familjen som middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj babyspenaten. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor. Lägg dem på en plåt och ringla över lite olivolja, rör om och tillaga dem mitt i ugnen i ca 25 min. Låt svalna.
  3. Koka bulgur och ärterna enligt förpackningens anvisning. Spola ärterna i kallt vatten.
  4. Skär fläskfilén i skivor och osten i bitar Blanda balsamvinägern med olivoljan.
  5. Blanda babyspenat, rödbetor, bulgur, ärter, fläskfilé, fetaost på ett uppläggningsfat eller i en skål. Ringla över vinägretten och servera direkt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse babyspenat
  • 300 g färska rödbetor (skalade och skurna i klyftor)
  • 2 dl bulgur
  • 200 g djupfrysta gröna ärter
  • 400 g rökt fläskfilé
  • 200 g fetaost
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 4 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan