Pasta med savoykål och gröna ärtor

Sugen på en krämig pasta med savoykål? Våga variera middagen med det här enkla vegoreceptet med savoykål. Släng i en näve babyspenat, generöst med parmesan, ärtiga ärtor, mixa och voila, så har du kål på vegoläget.

Ingredienser
4 portioner
1/2 savojkål (à ca 300 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
2 dl frysta gröna ärtor
65 g babyspenat
2 dl riven parmesan
salt
svartpeppar
4 port pasta (gärna tagliatelle)
Till servering
rucola
hyvlad parmesan
Gör så här
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. rucola och extra parmesanost.
Energi2077 KJ / 496 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater60 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
1 stVäldigt god smak! Det jag däremot undrar är om ärtsåsen ska vara väldigt rinnig? Upplevde inte att den var krämig dock.. men god!
Oscar