Pasta med savoykål och gröna ärtor

Betyg 3.5 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Pasta med savoykål och gröna ärtor

Sugen på en krämig pasta med savoykål? Våga variera middagen med det här enkla vegoreceptet med savoykål. Släng i en näve babyspenat, generöst med parmesan, ärtiga ärtor, mixa och voila, så har du kål på vegoläget.

Pasta med savoykål och gröna ärtor

Ingredienser

4 portioner
1/2 savojkål (à ca 300 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
2 dl frysta gröna ärtor
65 g babyspenat
2 dl riven parmesan
salt
svartpeppar
4 port pasta (gärna tagliatelle)

Till servering

rucola
hyvlad parmesan

Gör så här

00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Väldigt god smak! Det jag däremot undrar är om ärtsåsen ska vara väldigt rinnig? Upplevde inte att den var krämig dock.. men god!

    Oscar

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl. rucola och extra parmesanost.
Energi2077 KJ / 496 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater60 g
Protein23 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Krämig risoni med spenat, mynta och ärter
    Betyg 3.3 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Penne med krämig salsicciasås
    Betyg 4.5 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad