Pasta med sardeller och fänkål
Snabb och smarrig spaghetti full av umami står på menyn! Laga en variant på den sicilianska rätten pasta con le sarde med sardeller, fänkål och kryddiga fänkålsfrön.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023
Ingredienser
4 portioner
2 fänkål
3 finhackade vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
8 hackade sardeller
1 tsk chiliflakes
1 tsk mortlade fänkålsfrön
salt
svartpeppar
400 g spaghetti
2 dl pastavatten
1 dl hackade valnötter
2 dl hackad färsk persilja
2 dl riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2792 KJ / 668 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater76 g
Protein27 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så himla gott! Här ändrat recepten lite. Jag har använt en hel burk sardeller, halv fin hackade fuet och saft av en hel citron - wow!
Sarah
2024-10-20Väldigt god rätt men man hade utan tvekan kunnat ha i fler sardeller så de hade framträtt mer.
Linda
2023-07-08