Pasta med sardeller och fänkål
Snabb och smarrig spaghetti full av umami står på menyn! Laga en variant på den sicilianska rätten pasta con le sarde med sardeller, fänkål och kryddiga fänkålsfrön.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023
Ingredienser
4 portioner
2 fänkål
3 finhackade vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
8 hackade sardeller
1 tsk chiliflakes
1 tsk mortlade fänkålsfrön
salt
svartpeppar
400 g spaghetti
2 dl pastavatten
1 dl hackade valnötter
2 dl hackad färsk persilja
2 dl riven parmesan
För alla
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2792 KJ / 668 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater76 g
Protein27 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt god rätt men man hade utan tvekan kunnat ha i fler sardeller så de hade framträtt mer.
Linda
2023-07-08