Bakad sardellpotatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Bakad sardellpotatis

Imponera på dina gäster genom att piffa till den klassiska bakade potatisen. Du gröper ur innanmätet och blandar det med sardeller, olivolja och makalös parmesan och låter sedan smakerna berikas i ugnen innan den bakade sardellpotatisen kan serveras.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Pricka potatisarna och baka dem i ca 1 timme, eller i mikron på full effekt ca 15 minuter, vänd dem efter halva tiden. Om potatisarna är stora kan det ta längre tid.
  3. Halvera potatisarna. Gröp ut innanmätet med en sked och lägg i en skål.
  4. Riv osten. Hacka sardellerna. Blanda med potatis och olivolja. Rör till en jämn smet.
  5. Fyll potatisskalen med blandningen. Ställ in i ugnen i ca 10 minuter.
  6. Riv skalet på apelsinerna grovt, gärna med ciseleringsjärn. Koka i 5 minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av och strö över de färdigbakade potatishalvorna, gärna tillsammans med något kryddgrönt.

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: ersätt osten med mjölkfritt alternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bakpotatisar
  • 130 g parmesanost
  • 12 sardeller
  • 3 msk olivolja (gärna av s k jungfrutyp)
  • 2 apelsiner
Lägg till i inköpslistan