Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig salsiccia med basilika

Får vi lov att bjuda på ett fantastiskt gott, enkelt och snabblagat recept med härlig smak av medelhavet? Krämig salsiccia med basilika svänger du ihop på under 30 minuter och tack vare syran från vinet känns denna pastarätt både fräsch och lyxig!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela och skrapa ur korvarna. Skär zucchinin i små tärningar. Skala och skiva vitlöken. Låt oliverna rinna av.
  3. Fräs korven i olivoljan i en stekpanna. Tillsätt zucchini och vitlök.
  4. Rör ner smetana, vin, mjölk och oliver. Låt koka 2–3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Grovhacka basilikan, blanda den och rucolan med pastan och salsicciafräset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna rigatonipasta
  • 300 g salsicciakorv
  • 1 zucchini
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 burk kärnfria kalamataoliver (à 370 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 dl smetana
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka basilika
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2597 kJ / 622 kCal