Pasta med salsicciafärs och oliver
En krämig pasta med kryddig salsicciafärs och svarta oliver. Härligt gröna haricots verts får koka med pastan och serveras med den mustiga färssåsen. Snabbt, enkelt och gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2024
Ingredienser
4 portioner
1 förp svarta oliver (à 240 g)
4 port pasta (gärna mezze maniche)
1 dl pastavatten
1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 600 G)
500 g salsicciafärs
1 tsk olja
3 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3349 KJ / 802 kCal
Fett42 g
Salt5.2 g
Kolhydrater63 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott men jag tyckte inte att hericovertsen riktigt passade till. Kanske någon annan grönsak.
Daniela
2024-01-23Har försökt göra detta förut, men blev inte så gott. Gjorde salsicciaburgare i stället.
Jörgen
2024-01-21Tack för tipsen! Blev riktigt gott. Min familj tyckte detta var en riktig favorit.
Johanna
2024-01-18