Chorizo med mojo rojo och papas arrugas
Här serveras chorizo med glutenfri variant på den spanska klassikern mojo rojo (en vitlökskryddig sås med paprika och tomat) och papas arrugas, skrynkliga saltkokta potatisar. Mojo rojo är perfekt tillbehör till så väl grönsaksstavarna som grillad korv eller varför inte som tapas.
Ingredienser
4 portioner
Papas arrugas
1 kg små potatisar
1 dl grovt salt per liter vatten
Mojo rojo
4 röda tomater
1 röd paprika
3 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
3 msk sherryvinäger
1 msk rökt paprikapulver
1 tsk kummin
100 g hel skållad mandel
salt
2 skivor glutenfritt rostbröd
600 g chorizo
1 tsk rapsolja
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4360 KJ / 1044 kCal
Fett74 g
Salt6 g
Kolhydrater58 g
Protein32 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer