Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chorizo med mojo rojo och papas arrugas

Glutenfri variant på den spanska klassikern mojo rojo, en vitlökskryddig sås med paprika och tomat, här serverad med Papas arrugas, skrynkliga saltkokta potatisar. Mojo rojo är perfekt tillbehör till så väl grönsaksstavarna som grillat kött eller varför inte som tapas.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Papas arrugas: Tvätta potatisen noga men behåll skalet på.
  2. Koka potatisen mjuk i lite vatten med salt utan lock. Den höga salthalten samt att vattnet ångas av något kommer att skapa små delikata skrynkliga potatisar.
  3. Mojo rojo: Sätt ugnen på 225˚C.
  4. Dela tomaterna i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala vitlöken.
  5. Lägg samtliga ingredienser utom brödet och persiljan i en ugnssäker form och blanda runt så att allt täcks av oljan och kryddorna.
  6. Salta försiktigt och rosta i övre delen av ugnen ca 10 minuter så att de bara får en lätt rostad yta.
  7. Mixa allt i en matberedare och tillsätt kantfritt bröd i bitar. Smaka av med salt.
  8. Stek korvarna i oljan och servera med mojo rojo, potatisarna och hackad persilja.

För alla

Fri från ägg, gluten, sojaprotein, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g chorizo
  • 1 tsk rapsolja
Papas arrugas
  • 1 kg små potatisar
  • 1 dl grovt salt per liter vatten
Mojo rojo
  • 4 mogna röda tomater
  • 1 röd paprika
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk sherryvinäger
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 tsk kummin
  • 100 g hel, skållad mandel
  • salt
  • 2 skivor glutenfritt toast
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 4496 kJ / 1076 kCal