Chorizo med mojo rojo och papas arrugas

60
0
Chorizo med mojo rojo och papas arrugas

Här serveras chorizo med glutenfri variant på den spanska klassikern mojo rojo (en vitlökskryddig sås med paprika och tomat) och papas arrugas, skrynkliga saltkokta potatisar. Mojo rojo är perfekt tillbehör till så väl grönsaksstavarna som grillad korv eller varför inte som tapas.

Chorizo med mojo rojo och papas arrugas

Ingredienser

4 portioner

Papas arrugas

1 kg små potatisar
1 dl grovt salt per liter vatten

Mojo rojo

4 röda tomater
1 röd paprika
3 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
3 msk sherryvinäger
1 msk rökt paprikapulver
1 tsk kummin
100 g hel skållad mandel
salt
2 skivor glutenfritt rostbröd
600 g chorizo
1 tsk rapsolja
1/2 kruka persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet och korven.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

60

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4360 KJ / 1044 kCal
Fett 74 g
Salt 6 g
Kolhydrater 58 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden