Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tonfiskpasta med kapris & ägg

En läcker och smakfull tonfiskpasta med kapris och ägg är en utmärkt lunch- eller bufférätt. Serverar du pastan med krispiga baguetter blir rätten komplett!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka äggen i 6-7 minuter. Skala och skär dem i halvor eller kvartar. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten. Häll av och håll varmt.
  2. Hetta upp en panna med några droppar olja. Tillsätt tomaterna och låt dem steka runtom tills skalet börjar få små svarta fläckar. Salta och peppra. Ta av från värmen.
  3. Strimla paprikan. Häll av och finfördela tonfisken. Grovhacka persiljan.
  4. Blanda samtliga ingredienser i pastakastrullen. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med frasiga baguetter.

För alla

Innehåller inte laktos och mjölkprotein. Gluten och ägg ingår.
Ändra till glutenfritt: välj pasta och bröd utan gluten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 ägg
  • 300 g tagliatelle
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 burk grillad paprika (à 290 g)
  • 2 burkar tonfisk (à 200 g)
  • 1 kruka persilja
  • 2 msk kapris
  • 3 msk olja från paprikan
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • olivolja till stekning
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • frasig baguette
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?