Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fänkålstagliatelle med saffran och tomatsalsa

En underbar pastarätt som bör förtäras med ett gott rött vin. I såsen hittar du fängslande ingredienser som saffran, vitt vin och fänkål som får sällskap av en het tomatsalsa. Du sveper in tagliatellen med såsen och sedan är det bara att njuta.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala, halvera och skiva lök och vitlök tunt. Dela fänkålen, ta bort mittstocken och skär i tunna skivor.
  3. Fräs lök och vitlök i olja i ca 2 minuter tills den är genomskinlig. Tillsätt fänkål och fräs ytterligare 1 minut. Lägg i saffran och vin. Rör om och låt vinet koka in.
  4. Blanda i crème fraiche och låt koka upp. Salta och peppra.
  5. Tomatsalsa: Dela, kärna ur och strimla chilin. Dela tomaterna och kärna ur dem med en sked. Skär i klyftor. Blanda chili och tomat med salt, olja och persilja.
  6. Häll av pastan och blanda med fänkålsblandningen. Toppa med tomatsalsan vid servering.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 3 2010.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g tagliatelle
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 fänkål
  • 1 msk olivolja
  • 2 paket saffran (à 1/2 g)
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl crème fraiche
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Tomatsalsa
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 4 tomater
  • 2 krm salt
  • 1 msk olja
  • 1 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?