Fiskgryta med saffran och aioli
Fiskgryta med smak av saffran är en underbar rätt fylld av både färg och smak. Den matiga grytan innehåller bland annat kolja, potatis, fänkål, lök och örter som timjan och dill. Servera med krämig aioli, knapriga krutonger och syrliga citronklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2013
Ingredienser
4 portioner
400 g kolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
600 g fast potatis
2 msk olja
1/2 g saffran
2 msk tomatpuré
8 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk timjan
salt
peppar
2 msk hackad dill
1 baguette
1/2 citron
Aioli
1 äggula
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk vitvinsvinäger
2 msk olja
1/2 dl matyoghurt
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2060 KJ / 492 kCal
Fett18.1 g
Kolhydrater44.5 g
Protein34.9 g
Kommentarer
Bjöd på middag och sällskapet blev mycket imponerad
Alice
2024-11-07Fantastiskt god!!!
Oskar
2022-06-21Mycket god fiskgryta! Den kommer vi göra fler gånger!