Fiskgryta med saffran och aioli

14
2
Fiskgryta med saffran och aioli

Fiskgryta med smak av saffran är en underbar rätt fylld av både färg och smak. Den matiga grytan innehåller bland annat kolja, potatis, fänkål, lök och örter som timjan och dill. Servera med krämig aioli, knapriga krutonger och syrliga citronklyftor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2013

Fiskgryta med saffran och aioli

Ingredienser

4 portioner
400 g kolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
600 g fast potatis
2 msk olja
1/2 g saffran
2 msk tomatpuré
8 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk timjan
salt och peppar
2 msk hackad dill
1 baguette
1/2 citron

Aioli

1 äggula
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk vitvinsvinäger
2 msk olja
1/2 dl matyoghurt
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs och smaksätt med en liten pressad vitlöksklyfta

Gör så här

Tips

Barnknepet: låt barnen hjälpa till att göra aiolin så smakar de nog gärna på den till grytan.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

2013-02-25

Mycket god fiskgryta! Den kommer vi göra fler gånger!

Anne

2013-02-09

Bland den godaste fiskgryta jag någonsin ätit! Hade i o f s i en extra påse saffran, så det kan jag rekommendera.

Näringsvärde per portion

Energi 2060 KJ / 492 kCal
Fett 18.1 g
Kolhydrater 44.5 g
Protein 34.9 g
Läs mer om näringsvärden