Gnocchi i tomatsås med stekt halloumi

6
0
Gnocchi i tomatsås med stekt halloumi

Finns ingenting som smakar bättre än tomatsås som man gör själv. Här får dessutom såsen lite sälta från kapris och hetta av sambal oelek. Servera tomatsåsen till gnocchi och stekt halloumi. Strö gärna över solrosfrön och rucola på toppen.

Skriv ut
Gnocchi i tomatsås med stekt halloumi

Ingredienser

2 portioner
1
schalottenlök
4
kvisttomater
1/2
kruka basilika
1 msk
olivolja
1 msk
kapris
1/2 tsk
sambal oelek
1 msk
honung
1 dl
matlagningsgrädde
-
salt
-
peppar
1/2
förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
400 g
färsk gnocchi
200 g
halloumi
1/2 msk
olja
-
rucola
2 msk
solrosfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i gnocchin.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri gnocchi.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och halloumi.
Gör äggfri: välj äggfri gnocchi.



Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3701 KJ / 886 kCal
Fett 46 g
Salt 7 g
Kolhydrater 72 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept