Gnocchi i tomatsås med stekt halloumi
Finns ingenting som smakar bättre än tomatsås som man gör själv. Här får dessutom såsen lite sälta från kapris och hetta av sambal oelek. Servera tomatsåsen till gnocchi och stekt halloumi. Strö gärna över solrosfrön och rucola på toppen.
Ingredienser
2 portioner
1 schalottenlök
4 kvisttomater
1/2 kruka basilika
1 msk olivolja
1 msk kapris
1/2 tsk sambal oelek
1 msk honung
1 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
1/2 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
400 g färsk gnocchi
200 g halloumi
1/2 msk olja
rucola
2 msk solrosfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3701 KJ / 886 kCal
Fett46 g
Salt7 g
Kolhydrater72 g
Protein41 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Märkligt att ni fortsätter skicka recept som innehåller färsk gnocchi i mejlet från min lokala butik, när det ALDRIG finns i butiken. Har hänt minst 3 gånger på kort tid nu.
Ulrika
2023-09-25Hej Ulrika! Prata gärna med personalen på din ICA och be dem ta in färsk gnocchi. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-25Gott, mustigt och mycket smaker. Loco BARBER, rött vin, kompletterade bra.
Gunnar
2023-09-01För oss som gillar storkok var det ingen höjdare för vardagsmat. Ökade till bara 4 port men det var för många moment som tog lång tid, ett evigt hackande av tomat. Gnocchin blev inte god att mikra sen heller och kaprisen kunde jag vara utan. Gnäll gnäll men Ica har såååå många andra bra recept.
Therese
2023-07-03Hej Therese! Tack för din kommentar. Vi uppskattar att du tog dig tid att skriva vad du tyckte om den här rätten.❤ Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-04