Pasta med rökt lax, grönkål och körvel
Pasta med kallrökt lax, svartkål och körvel, en måltid som blir extra krämig då såsen får sjuda på låg värme några minuter. Den fina smaken fås då citron blandas med de rökta aromerna från laxen, en symfoni för smaklökarna. Rör ihop allt, toppa med krövelhack och rätten är klar för servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2015
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk fettuccine
1 gul lök
200 g svartkål
1 msk olja
salt och peppar
1/2 grönsaksbuljongtärning
4 dl vatten
2 dl crème fraiche
1 msk majsstärkelse
1 citron
1/2 kruka körvel
400 g kallrökt lax
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2564 KJ / 612 kCal
Fett36 g
Salt5.54 g
Kolhydrater37 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer