Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Tunnbrödsrullar med kryddigt hack

Bred på en god blandning av bland annat hackade räkor, koriander, pepparrot, champinjoner och paprika på tunnbröden. Rulla sedan ihop dem och du har ett par härliga tunnbrödsrullar att ta med på picknicken!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Dela, kärna ur och grovhacka paprikan. Skiva champinjonerna tunt. Grovhacka koriandern.
  2. Grovhacka räkorna och krama ut vätskan. 
  3. Fräs grönsakerna i en het wok eller stekpanna. Tillsätt böngroddarna (avhällda). Salta och peppra.
  4. Rör ner pepparrot, soja, honung, koriander och räkorna.
  5. Fördela blandningen på tunnbröden. Rulla ihop. Stek rullarna hastigt i en het lättoljad stekpanna.

För alla

Gluten ingår. Innehåller inte mjölk eller ägg, under förutsättning att man väljer bröd utan dessa ingredienser.

Tips

Som dekoration kan det vara trevligt att knyta lite bast eller steksnöre runt rullarna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 purjolök (den vita delen)
  • 1 röd paprika
  • 150 g champinjoner
  • 1 kruka koriander
  • 400 g frysta skalade räkor (tinade)
  • 1 burk böngroddar (à 400 g)
  • salt
  • kajennpeppar
  • 2 msk olja
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 msk soja
  • 1/2 dl honung
  • 4 stora skivor tunnbröd
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer