Heta ingefärsräkor med salladslök

3
4
Heta ingefärsräkor med salladslök

För en het och kryddstark rätt, testa ingefärsräkor med salladslök. Du fräser räkorna tillsammans med ingefära, vitlök, currypaste och olja - sedan är det klart att serveras!

Heta ingefärsräkor med salladslök

Ingredienser

4 portioner
1 påse salladslök (à 125 g)
olja
2 msk riven färsk ingefära
1 msk finhackad vitlök
1 msk het/stark currypaste
2 msk vatten
1 msk olja
1 burk skalade räkor i lake (à 300 g)
salt och peppar

Gör så här

Servera kräm och mjölk som dessert (ingår i näringsberäkningen).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Maria

2008-12-05

Istället för currypasta tillsatte jag lite harissa, skippade vattnet och hade i lite musslor på burk+lite av buljongen. Serverade tillsammans med färsk pasta. Mycket gott!

Åsa

2006-03-16

Trist, tillsatte en halv burk kokosmjölk och lite sweetchilisås för att förgylla rätten.

Åsa

2006-03-02

Är det tänkt att man skall ha något till? Typ nudlar, eller så?

Näringsvärde per portion

Energi 2200 KJ / 524 kCal
Fett 15.3 g
Läs mer om näringsvärden