Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Heta ingefärsräkor med salladslök

För en het och kryddstark rätt, testa ingefärsräkor med salladslök. Du fräser räkorna tillsammans med ingefära, vitlök, currypaste och olja - sedan är det klart att serveras!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa salladslöken och skär dem i 3 delar.
  2. Hetta upp en stekpanna med ett par droppar olja. Stek ingefära och vitlök i någon minut.
  3. Rör ner currypaste och vatten. Fräs ihop tills det börjar bli lite torrt i pannan.
  4. Lägg i salladslöken och låt den mjukna i kryddblandningen.
  5. Häll av räkorna och vänd ner dem. Låt allt värmas hastigt. Smaka av med salt och peppar.

Servera kräm och mjölk som dessert (ingår i näringsberäkningen).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse salladslök (à 125 g)
  • olja
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 1 msk het/stark currypaste
  • 2 msk vatten
  • 1 msk olja
  • 1 burk skalade räkor i lake (à 300 g)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2200 kJ / 524 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden