Heta ingefärsräkor med salladslök
För en het och kryddstark rätt, testa ingefärsräkor med salladslök. Du fräser räkorna tillsammans med ingefära, vitlök, currypaste och olja - sedan är det klart att serveras!
Ingredienser
4 portioner
1 påse salladslök (à 125 g)
olja
2 msk riven färsk ingefära
1 msk finhackad vitlök
1 msk het/stark currypaste
2 msk vatten
1 msk olja
1 burk skalade räkor i lake (à 300 g)
salt
peppar
Gör så här
Servera kräm och mjölk som dessert (ingår i näringsberäkningen).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2200 KJ / 524 kCal
Fett15.3 g
Kommentarer
Istället för currypasta tillsatte jag lite harissa, skippade vattnet och hade i lite musslor på burk+lite av buljongen. Serverade tillsammans med färsk pasta. Mycket gott!
Maria
2008-12-05Trist, tillsatte en halv burk kokosmjölk och lite sweetchilisås för att förgylla rätten.
Åsa
2006-03-16Är det tänkt att man skall ha något till? Typ nudlar, eller så?
Åsa
2006-03-02