Pasta med primörer i citron- och dillsås

Betyg 2.8 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Pasta med primörer i citron- och dillsås

Fräsch sommarpasta serveras med säsongens bästa primörer i form av sparris, haricot verts och salladslök. Smakerna gifter sig fint i en krämig sås med smak av citron och dill. Servera pastan med primörerna i sås och krispig huvudsallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2018

Pasta med primörer i citron- och dillsås

Ingredienser

4 portioner
250 g grön sparris
150 g haricots verts (bönor)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
4 port pasta (gärna fusilli)
1 ask färsk dill (à 20 g)
1 citron
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
salt
peppar

Till servering

1 huvudsallad

Gör så här

00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • 🤮🤮

    Razmuz

Näringsvärde per portion

Energi1751 KJ / 420 kCal
Fett11 g
Salt0.3 g
Kolhydrater62 g
Protein15 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Primörer med salsa verde
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Haricots verts med citron och vitlök
    Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad