Lax- och sparrissallad med krispig spenat- och äggpaj
Kan det bli mer vår än så här? I den här middagen ryms flera av vårens mest typiska ingredienser; ägg, lax och spenat i en vacker symfoni.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2012
Ingredienser
4 portioner
Krispig spenat- och äggpaj
400 g bladspenat
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 förp filodeg (à 250 g)
4 ägg
Lax- och sparrissallad
200 g haricots verts (bönor)
300 g sparris
1 förp körsbärstomater (à 250 g)
1 citron
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
65 g mâchesallad
200 g skivad kallrökt lax
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2107 KJ / 504 kCal
Fett20.5 g
Kolhydrater45.4 g
Protein30.3 g
Kommentar
Det här var ingen höjadre, ganska smaklöst och tråkigt. Sparris salladen var dock helt ok. Inget vi kommer att laga igen.
Magnus
2012-04-08