Lax- och sparrissallad med krispig spenat- och äggpaj

4
1
Lax- och sparrissallad med krispig spenat- och äggpaj

Kan det bli mer vår än så här? I den här middagen ryms flera av vårens mest typiska ingredienser; ägg, lax och spenat i en vacker symfoni.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2012

Lax- och sparrissallad med krispig spenat- och äggpaj

Ingredienser

4 portioner

Krispig spenat- och äggpaj

400 g bladspenat
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 förp filodeg (à 250 g)
4 ägg

Lax- och sparrissallad

200 g haricots verts (bönor)
300 g sparris
1 förp körsbärstomater (à 250 g)
1 citron
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
65 g mâchesallad
200 g skivad kallrökt lax

För alla

Rätten innehåller ägg men är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Byt ut filodegen mot glutenfri smördeg.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Magnus

2012-04-08

Det här var ingen höjadre, ganska smaklöst och tråkigt. Sparris salladen var dock helt ok. Inget vi kommer att laga igen.

Näringsvärde per portion

Energi 2107 KJ / 504 kCal
Fett 205 g
Kolhydrater 454 g
Protein 303 g
Läs mer om näringsvärden