Pasta med primörer i citron- och dillsås
Fräsch sommarpasta serveras med säsongens bästa primörer i form av sparris, haricot verts och salladslök. Smakerna gifter sig fint i en krämig sås med smak av citron och dill. Servera pastan med primörerna i sås och krispig huvudsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2018
Ingredienser
4 portioner
250 g grön sparris
150 g haricots verts (bönor)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
4 port pasta (gärna fusilli)
1 ask färsk dill (à 20 g)
1 citron
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
salt
peppar
Till servering
1 huvudsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1751 KJ / 420 kCal
Fett11 g
Salt0.3 g
Kolhydrater62 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
🤮🤮
Razmuz
2018-08-17