Pasta med primörer i citron- och dillsås

6
1 Klimatsmart
Pasta med primörer i citron- och dillsås

Fräsch sommarpasta serveras med säsongens bästa primörer i form av sparris, haricot verts och salladslök. Smakerna gifter sig fint i en krämig sås med smak av citron och dill. Servera pastan med primörerna i sås och krispig huvudsallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2018

Pasta med primörer i citron- och dillsås

Ingredienser

4 portioner
250 g
grön sparris
150 g
haricots verts (bönor)
1/2
förp salladslök (à 125 g)
4
port pasta (gärna fusilli)
1
ask färsk dill (à 20 g)
1
citron
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1 dl
mjölk
2 tsk
majsstärkelse
-
salt
-
peppar

Till servering

1
huvudsallad

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Razmuz

2018-08-17

🤮🤮

Näringsvärde per portion

Energi 1751 KJ / 420 kCal
Fett 11 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 62 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept