Pasta med primörer i citron- och dillsås

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
1Klimatsmart
Pasta med primörer i citron- och dillsås

Fräsch sommarpasta serveras med säsongens bästa primörer i form av sparris, haricot verts och salladslök. Smakerna gifter sig fint i en krämig sås med smak av citron och dill. Servera pastan med primörerna i sås och krispig huvudsallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2018

Pasta med primörer i citron- och dillsås

Ingredienser

4 portioner
250 g grön sparris
150 g haricots verts (bönor)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
4 port pasta (gärna fusilli)
1 ask färsk dill (à 20 g)
1 citron
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
salt
peppar

Till servering

1 huvudsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

🤮🤮

Razmuz

2018-08-17

Näringsvärde per portion

Energi1751 KJ / 420 kCal
Fett11 g
Salt0.3 g
Kolhydrater62 g
Protein15 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fläskytterfilé med äppelgräddsås och bönor
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Primörer med salsa verde
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparris- och potatissallad med ärt- och myntadressing
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risonisallad med primörer och dijondressing
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Haricots verts med citron och vitlök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färska haricots verts i senapsmajo
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga