Hirssallad med bönor, ädelost och picklat päron
Salt möter sött i denna vackra sallad baserad på spannmålet hirs och svarta bönor. Hirs kan vara svårt att få tag på, men det går lika bra med couscous. Päronet får marinera i honung och vinäger, vilket ger en sötsyrlig smak som passar perfekt till ädelosten.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016
Ingredienser
4 portioner
3 dl kokt hirs (eller couscous)
1 förp kokta svarta bönor (à 400 g)
1 fast päron (gärna conference)
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk flytande honung
1 påse blandad sallad (à 150 g)
1 dl grovhackade valnötter (gärna kanderade, se tips nedan)
100 g ädelost (gärna saint agur)
2 msk olivolja
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
För alla
Gör glutenfri: välj hirs eller glutenfri couscous. Servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut ädelost mot laktosfritt alternativ, t ex laktosfri färskost eller lagrad hårdost. Välj lämpligt bröd till.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ädelost mot mjölkproteinfritt alternativ, ex mjölkproteinfri färskost eller mjölkfritt ostalternativ. Välj lämpligt bröd till.
Fri från ägg, men välj lämpligt bröd till.
Gör så här
Tips
Kandera valnötterna för en ännu godare sallad! Smält ½ dl strösocker (för 4 portioner) i en stekpanna tills det är gyllene. Tillsätt ½ msk honung och 1 dl valnötter (för 4 portioner). Rör runt tills sockret täcker nötterna. Häll snabbt upp på en bakpappersklädd plåt. Låt svalna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1987 KJ / 475 kCal
Fett22 g
Salt1.8 g
Kolhydrater47 g
Protein18 g
Kommentarer