Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Hirssallad med bönor, ädelost och picklat päron

Salt möter sött i denna vackra sallad baserad på spannmålet hirs och svarta bönor. Hirs kan vara svårt att få tag på, men det går lika bra med couscous. Päronet får marinera i honung och vinäger, vilket ger en sötsyrlig smak som passar perfekt till ädelosten.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.
  2. Skär päronet i tunna runda skivor. Rör ihop vinäger och honung i en skål. Blanda försiktigt ner päronskivorna.
  3. Blanda hirs, bönor och olja. Krydda med salt och peppar.
  4. Rör ner salladen i skålen med hirs och bönor. Lägg upp på talrikar. Toppa med päron, smulad ädelost och valnötter. Servera gärna med ett gott bröd.

För alla

Gör glutenfri: välj hirs eller glutenfri couscous. Servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut ädelost mot laktosfritt alternativ, t ex laktosfri färskost eller lagrad hårdost. Välj lämpligt bröd till.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ädelost mot mjölkproteinfritt alternativ, ex mjölkproteinfri färskost eller mjölkfritt ostalternativ. Välj lämpligt bröd till.
Fri från ägg, men välj lämpligt bröd till.

Tips

Kandera valnötterna för en ännu godare sallad! Smält ½ dl strösocker (för 4 portioner) i en stekpanna tills det är gyllene. Tillsätt ½ msk honung och 1 dl valnötter (för 4 portioner). Rör runt tills sockret täcker nötterna. Häll snabbt upp på en bakpappersklädd plåt. Låt svalna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl kokt hirs (eller couscous)
  • 1 förp kokta svarta bönor (à 400 g)
  • 1 fast päron (gärna conference)
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 påse blandad sallad (à 150 g)
  • 1 dl grovhackade valnötter (gärna kanderade, se tips nedan)
  • 100 g ädelost (gärna saint agur)
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1987 kJ / 475 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer