Hirssallad med bönor, ädelost och picklat päron
Salt möter sött i denna vackra sallad baserad på spannmålet hirs och svarta bönor. Hirs kan vara svårt att få tag på, men det går lika bra med couscous. Päronet får marinera i honung och vinäger, vilket ger en sötsyrlig smak som passar perfekt till ädelosten.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016
Ingredienser
4 portioner
3 dl kokt hirs (eller couscous)
1 förp kokta svarta bönor (à 400 g)
1 fast päron (gärna conference)
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk flytande honung
1 påse blandad sallad (à 150 g)
1 dl grovhackade valnötter (gärna kanderade, se tips nedan)
100 g ädelost (gärna saint agur)
2 msk olivolja
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1987 KJ / 475 kCal
Fett22 g
Salt1.8 g
Kolhydrater47 g
Protein18 g
Kommentarer