Hirssallad med bönor, ädelost och picklat päron

56
0
Hirssallad med bönor, ädelost och picklat päron

Salt möter sött i denna vackra sallad baserad på spannmålet hirs och svarta bönor. Hirs kan vara svårt att få tag på, men det går lika bra med couscous. Päronet får marinera i honung och vinäger, vilket ger en sötsyrlig smak som passar perfekt till ädelosten.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Hirssallad med bönor, ädelost och picklat päron

Ingredienser

4 portioner
3 dl
kokt hirs (eller couscous)
1
förp kokta svarta bönor (à 400 g)
1
fast päron (gärna conference)
2 tsk
vitvinsvinäger
2 tsk
flytande honung
1
påse blandad sallad (à 150 g)
1 dl
grovhackade valnötter (gärna kanderade, se tips nedan)
100 g
ädelost (gärna saint agur)
2 msk
olivolja
1 krm
salt
1/2 krm
svartpeppar

För alla

Gör glutenfri: välj hirs eller glutenfri couscous. Servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut ädelost mot laktosfritt alternativ, t ex laktosfri färskost eller lagrad hårdost. Välj lämpligt bröd till.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ädelost mot mjölkproteinfritt alternativ, ex mjölkproteinfri färskost eller mjölkfritt ostalternativ. Välj lämpligt bröd till.
Fri från ägg, men välj lämpligt bröd till.

Gör så här

Tips

Kandera valnötterna för en ännu godare sallad! Smält ½ dl strösocker (för 4 portioner) i en stekpanna tills det är gyllene. Tillsätt ½ msk honung och 1 dl valnötter (för 4 portioner). Rör runt tills sockret täcker nötterna. Häll snabbt upp på en bakpappersklädd plåt. Låt svalna.

Vad tyckte du om receptet?

56

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1987 KJ / 475 kCal
Fett 22 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 47 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept