Hirssallad med bönor, ädelost och picklat päron

Betyg 3.1 av 5.
56 personer har röstat
0
Hirssallad med bönor, ädelost och picklat päron

Salt möter sött i denna vackra sallad baserad på spannmålet hirs och svarta bönor. Hirs kan vara svårt att få tag på, men det går lika bra med couscous. Päronet får marinera i honung och vinäger, vilket ger en sötsyrlig smak som passar perfekt till ädelosten.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Hirssallad med bönor, ädelost och picklat päron

Ingredienser

4 portioner
3 dl kokt hirs (eller couscous)
1 förp kokta svarta bönor (à 400 g)
1 fast päron (gärna conference)
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk flytande honung
1 påse blandad sallad (à 150 g)
1 dl grovhackade valnötter (gärna kanderade, se tips nedan)
100 g ädelost (gärna saint agur)
2 msk olivolja
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
56 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1987 KJ / 475 kCal
Fett22 g
Salt1.8 g
Kolhydrater47 g
Protein18 g

Testa liknande recept

Tylö sandwich – grillad kavring med päron och ädelost
Betyg 3.4 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost
Betyg 4.8 av 5.
118 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tortellini med ädelostsås
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Päron- och ädelostflarn
Betyg 2.8 av 5.
110 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Flatbread med ädelost och rödlök
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga