Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Pasta med paprikasås och bresaola

Den här pastan serverar du med en härlig paprikasås. Fräst lök, bönmix och paprikacrème är några av ingredienserna som gör paprikasåsen fantastisk god. Innan servering blandar du pastan med paprikasåsen för att sedan toppa med smakfull bresaola och rucola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i olja i en stekpanna. 
  3. Sänk värmen och rör i bönmixen. Låt den tina och bli varm. Rör ner paprikakräm och mjölk och låt det bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda pastan med paprikasåsen och servera med bresaola och rucola.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på paprikacrèmen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Såsen gärna såsen slät med stavmixer.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (tagliatelle)
  • 1 rödlök
  • 1 tsk olja
  • 250 g fryst bönmix
  • 130 g paprikacrème
  • 1 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 140 g bresaola
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2148 kJ / 517 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer