Pasta med paprikasås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med paprikasås

Det här är en enkel och snabblagad pastarätt som passar väl en vardagkväll. Bacon, purjo, vitlök och paprika fräses och blandas med kvarg och pasta. Till det ruccola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla baconet och knaperstek det i het panna. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Skölj och strimla purjon. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och strimla paprikan.
  4. Fräs lök, vitlök och paprika i oljan. 
  5. Blanda den väl avrunna pastan med paprikafräs, bacon och kvarg. Smaka av med salt och peppar. 
  6. Blanda ner ruccola och servera.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri matkvarg (kvarg).
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargn mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port route pasta
  • 2 förp bacon (à 140 g)
  • 1/2 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 msk olja
  • 1 burk kvarg (à 250 g)
  • salt och nymald svartpeppar
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2495 kJ / 597 kCal