Ljummen sallad med getostcrème | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ljummen sallad med getostcrème

Ljummen sallad med getostcrème är ett gudomligt gott recept som du tillagar snabbt och enkelt. Den ljumna salladen får en underbar chèvre-, kvarg- och örtblandning över sig innan den serveras med ett gott bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, kärna ur och dela paprikorna i stora bitar. Skiva squashen. Skala och klyfta löken.
  2. Crème: Mixa eller blanda chèvre, kvarg och örter. Ställ det i kylen.
  3. Blanda grönsakerna med olja. Grilla eller stek dem tills de tar färg. Krydda med salt och peppar.
  4. Dela salladen i bitar och lägg på 4 tallrikar (för 4 port). Lägg på de stekta grönsakerna och klicka på getostcrèmen. Servera med gott bröd till.

För alla

Fri från gluten och ägg under förutsättning att man väljer bröd som passar vid allergi. Innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: byt ut getostkrämen mot en röra som mixas av gröna oliver, gärna med sardell och lite gul lök.

Tips

Gott med enbart bröd till eller tunna skivor skinka eller grillad kyckling.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 paprikor
  • 1 squash (à ca 400 g)
  • 4 färska lökar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 l liter sallad (olika sorter)
Getostcrème
  • 150 g chèvre
  • 1 dl kvarg
  • 1 dl hackad gräslök (persilja och oregano)
Lägg till i inköpslistan