Pasta med grönmusslor, tomat och basilika | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med grönmusslor, tomat och basilika

Den här pastarätten går snabbt att laga och god blir den också! De gröna musslorna i sina vackra skal blir en fin ingrediens till tomat- och basilikafräset och pastan.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina musslorna.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg ner musslorna när det återstår ca 1 minut av pastans koktid. Häll av och blanda med hälften av olivoljan.
  3. Vänd ner ruccolan i pastan.
  4. Mixa kvargen med vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  5. Dela körsbärstomaterna. Hacka basilikan. Blanda tomater med basilika, resterande olivolja, vinäger, salt och peppar.
  6. Servera pastan med vitlökscrème och toppad med tomatsalladen.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Byt ut kvargen mot laktosfri kvarg eller crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g grönmussla
  • 4 port pasta (gärna tortiglioni)
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
  • 1 dl kvarg (1 %)
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kruka basilika
  • 2 tsk vitvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1742 kJ / 416 kCal