Pasta med grönmusslor, tomat och basilika

Den här pastarätten går snabbt att laga och god blir den också! De gröna musslorna i sina vackra skal blir en fin ingrediens till tomat- och basilikafräset och pastan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2012

Ingredienser
4 portioner
500 g grönmussla
4 port pasta (gärna tortiglioni)
2 msk olivolja
1/2 påse rucola (à 65 g)
1 dl kvarg (1 %)
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
250 g körsbärstomater
1 kruka basilika
2 tsk vitvinsvinäger
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Byt ut kvargen mot laktosfri kvarg eller crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1742 KJ / 416 kCal
Fett10.5 g
Kolhydrater49.5 g
Protein28.6 g
Kommentarer