Pasta med grönmusslor, tomat och basilika

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Pasta med grönmusslor, tomat och basilika

Den här pastarätten går snabbt att laga och god blir den också! De gröna musslorna i sina vackra skal blir en fin ingrediens till tomat- och basilikafräset och pastan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2012

Pasta med grönmusslor, tomat och basilika

Ingredienser

4 portioner
500 g  grönmussla
4   port pasta (gärna tortiglioni)
2 msk  olivolja
1/2   påse rucola (à 65 g)
1 dl  kvarg (1 %)
1   vitlöksklyfta
salt och peppar
250 g  körsbärstomater
1   kruka basilika
2 tsk  vitvinsvinäger

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Byt ut kvargen mot laktosfri kvarg eller crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1742 KJ / 416 kCal
Fett10.5 g
Kolhydrater49.5 g
Protein28.6 g

Testa liknande recept

Skaldjurs- och potatisgalette
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pasta med broccoli och arrabbiatakräm
Betyg 2.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammkorv med majs- och potatissallad
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mussel- och chorizopasta med persilja
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hemlagad färskost med mynta
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga