Pasta med paprikapesto och sockerärtor

8
1 Klimatsmart
Pasta med paprikapesto och sockerärtor

Laga en snabb pastarätt för att få tiden att räcka till. I denna rätt får pastan sällskap av sockerärtor och en krämig paprikapesto och havrebaserad grädde. För att göra pastasåsen matig fräser du zucchini och paprika. Krydda med oregano, salt och peppar. Servera ihop med ruccola!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2019

Pasta med paprikapesto och sockerärtor

Ingredienser

4 portioner
150 g
sockerärtor
1
zucchini (à ca 300 g)
1
röd paprika
4
port pasta (gärna campanelle)
2 msk
olivolja
130 g
pestopaprika paprika
2 1/2 dl
matlagningsgrädde av havre
1/2
kruka oregano
-
salt
-
peppar
65 g
rucola

För alla

Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. välj glutenfri växtbaserad grädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (från ägg) t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Tips

Toppa gärna pastan med något frö, till exmpel pumpa- eller solrosfrö.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Eleonore

12/8/2020

Snabbt, enkelt och gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2453 KJ / 582 kCal
Fett 31 g
Salt 2 g
Kolhydrater 61 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept