Pasta med paprikapesto och sockerärtor

Laga en snabb pastarätt för att få tiden att räcka till. I denna rätt får pastan sällskap av sockerärtor och en krämig paprikapesto och havrebaserad grädde. För att göra pastasåsen matig fräser du zucchini och paprika. Krydda med oregano, salt och peppar. Servera ihop med ruccola!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2019

Ingredienser
4 portioner
150 g sockerärtor
1 zucchini (à ca 300 g)
1 röd paprika
4 port pasta (gärna campanelle)
2 msk olivolja
130 g pestopaprika paprika
2 1/2 dl matlagningsgrädde av havre
1/2 kruka oregano
salt
peppar
65 g rucola
Gör så här
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2453 KJ / 582 kCal
Fett31 g
Salt2 g
Kolhydrater61 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Snabbt, enkelt och gott!
Eleonore
2020-12-08