Couscoussallad med kyckling och pumpafrön

19
2
Couscoussallad med kyckling och pumpafrön

Det här receptet är både gott, enkelt och snabblagat! Marinera kycklingen i en marinad av citronskal, sambal oelek och honung. Stek den i lite olivolja och blanda med frästa grönsaker och nykokt couscous. Vänd ner ruccola, strö över rostade pumpafrön och servera med en klick svalkande yoghurt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2013

Couscoussallad med kyckling och pumpafrön

Ingredienser

4 portioner
4 port couscous eller annat gryn (gärna fullkorn)
1 citron
1 1/2 msk sambal oelek
1 msk flytande honung
ca 500 g strimlad kycklinglårfilé
1/2 dl pumpafrön
1 zucchini
1 röd paprika
1 rödlök
2 msk olivolja
salt och peppar
65 g rucola
2 dl matyoghurt

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut couscousen mot ris eller glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Beata

2020-05-20

Maträtten var fräsch , gott med sting. Familjen tyckte om den helt klart. Tack !

Rickard

2020-01-20

Ska citronsaften vara med i marinaden?

Redaktionen ICAse

2020-01-21

Hej Rickard! Nej, du ska smaka av citronsaften i steg 6 när du blandar kycklingen med grönsaker och couscous. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2532 KJ / 605 kCal
Fett 21 g
Salt 29 g
Kolhydrater 61 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden