Couscoussallad med kyckling och pumpafrön
Det här receptet är både gott, enkelt och snabblagat! Marinera kycklingen i en marinad av citronskal, sambal oelek och honung. Stek den i lite olivolja och blanda med frästa grönsaker och nykokt couscous. Vänd ner ruccola, strö över rostade pumpafrön och servera med en klick svalkande yoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port couscous eller annat gryn (gärna fullkorn)
1 citron
1 1/2 msk sambal oelek
1 msk flytande honung
ca 500 g strimlad kycklinglårfilé
1/2 dl pumpafrön
1 zucchini
1 röd paprika
1 rödlök
2 msk olivolja
salt
peppar
65 g rucola
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2532 KJ / 605 kCal
Fett21 g
Salt2.9 g
Kolhydrater61 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Wow. Ett helt suveränt recept. Vi körde salladen i en wrap o gjorde vitlökssås på youghurten... Klockren 10/10... Hinner man marinera mer än fem minuter är det bara ett plus.
Lars-åke
2024-06-10Maträtten var fräsch , gott med sting. Familjen tyckte om den helt klart. Tack !
Beata
2020-05-20Ska citronsaften vara med i marinaden?
Rickard
2020-01-20Hej Rickard! Nej, du ska smaka av citronsaften i steg 6 när du blandar kycklingen med grönsaker och couscous. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-01-21