Farfalle med sidfläsk, ärter och salvia
Farfalle brukar man kalla fjärilspasta och i denna pastarätt använder du dig av just sådan pasta till det stekta sidfläsket och ärtorna. Tillsammans med parmesanost, vitlök, grädde och färska örter får du en smakrik måltid med stor krämighet.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010
Ingredienser
4 portioner
400 g pasta gärna farfalle
250 g rimmat eller rökt sidfläsk
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde
150 g frysta, tinade ärtor
3 dl riven parmesan
3/4 dl grovhackad salvia
3/4 dl grovhackad bladpersilja
1 msk olivolja
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Det blir lätt ganska fett. Jag lät fläsket rinna av en stund på hushållspapper. För att få en smalare variant gjorde jag en bechamelsås vid sidan av och blandade i det stekta fläsket och ärtorna.
Charlotte
2011-07-24