Krämig pasta med sojabönor och pumpakärnor

1
1
Krämig pasta med sojabönor och pumpakärnor

I denna krämiga pasta med grädde, och sojabönor, smaksätts såsen med vitlök och lite riven gran gustoso! Servera ihop med romaticatomater och pumpakärnor för extra crunch.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2021

Krämig pasta med sojabönor och pumpakärnor

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1 msk
olja
250 g
sojabönor
2 1/2 dl
vispgrädde
2 dl
riven ost (gärna gran gustoso)
-
salt
-
peppar
500 g
färsk pasta (gärna fettuccine)
400 g
romanticatomater
1 1/2 dl
pumpakärnor
1
påse röd mangold (à 65 g)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Blanda en dressing till tomaterna på 2 tsk olivolja, 1 tsk vitvinsvinäger och 1 tsk dijonsenap (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Helena

2021-04-27

Kommer byta ut osten till någon mer smakrik till en annan gång. Annars god rätt.

Näringsvärde per portion

Energi 3763 KJ / 899 kCal
Fett 46 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 82 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept