Najadlaxpasta med citron och bellaverde

3
0
Najadlaxpasta med citron och bellaverde

En lättlagad, fräsch och otroligt god rätt står på kvällens meny. Rigatoni i gräddig sås med citron, salt och peppar där du vänder ner dill och tomater. Servera sedan pastan med sås, kokta bellaverde, len najadlax med citronzest och dill samt citronklyftor.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2018

Najadlaxpasta med citron och bellaverde

Ingredienser

2 portioner
2
port pasta (gärna rigatoni)
200 g
bellaverde
1
ask färsk dill (à 20 g)
1
citron
180 g
skivad najadlax
1/2
ask körsbärstomater (à 250 g)
2 dl
matlagningsgrädde
-
salt
-
peppar

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2880 KJ / 689 kCal
Fett 31 g
Salt 1.96 g
Kolhydrater 64 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept