Najadlaxpasta med citron och bellaverde
En lättlagad, fräsch och otroligt god rätt står på kvällens meny. Rigatoni i gräddig sås med citron, salt och peppar där du vänder ner dill och tomater. Servera sedan pastan med sås, kokta bellaverde, len najadlax med citronzest och dill samt citronklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2018
Ingredienser
2 portioner
2 port pasta (gärna rigatoni)
200 g bellaverde
1 ask färsk dill (à 20 g)
1 citron
180 g skivad najadlax
1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2880 KJ / 689 kCal
Fett31 g
Salt1.96 g
Kolhydrater64 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer