Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Najadlaxpasta med citron och bellaverde

En lättlagad, fräsch och otroligt god rätt står på kvällens meny. Rigatoni i gräddig sås med citron, salt och peppar där du vänder ner dill och tomater. Servera sedan pastan med sås, kokta bellaverde, len najadlax med citronzest och dill samt citronklyftor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Koka bellaverden med pastan när det återstår 4 minuter av koktiden.
  2. Hacka dillen. Skölj och skrubba citronen. Riv det yttersta skalet av citronen. Skär laxen i breda strimlor. Skär tomaterna i halvor. Skär citronen i klyftor.
  3. Koka upp grädden och smaka av med salt, peppar och citronskal. Vänd ner dill, tomater och pasta och servera med lax, bellaverde och citronklyftor.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port pasta (gärna rigatoni)
  • 200 g bellaverde
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 1 citron
  • 180 g skivad najadlax
  • 1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2880 kJ / 689 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer