Halstrad lax med ljummen tapenadepotatis
Halstrad lax med ljummen tapenadepotatis är en rätt med mycket smak. Du blandar den kokta potatisen och broccolin med tomater, basilika och tapenade. Servera med halstrad lax. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port laxfilé
900 g potatis
250 g broccoli
3 tomater
1 kruka basilika
130 g tapenad paprika, zucchini, aubergine
salt
peppar
65 g röd mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2504 KJ / 598 kCal
Fett28 g
Salt1.61 g
Kolhydrater46 g
Protein33 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Tyvärr men receptet var helt misslyckat. Använde ingredienserna och körde på samma sätt som receptet instruerade mig till där jag därtill anpassade för 6 portioner istället för en. Blev inte mätt. Receptet mättade mig inte.
Armin
2021-08-13