Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Halstrad lax med ljummen tapenadepotatis

Halstrad lax med ljummen tapenadepotatis är en rätt med mycket smak. Du blandar den kokta potatisen och broccolin med tomater, basilika och tapenade. Servera med halstrad lax. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen (om fryst används).
  2. Skala och koka potatisen. Dela den gärna.
  3. Ansa och skär broccolin i bitar. Koka den med potatisen ca 4 minuter.
  4. Skär tomaterna i bitar och plocka bladen från basilikan.
  5. Blanda potatis, broccoli, tomater, basilika och tapenade. Smaka av med salt och peppar.
  6. Halstra laxen i en het stekpanna med lite salt ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  7. Servera laxen med tapenadepotatis och mangold.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port laxfilé
  • 900 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 3 tomater
  • 1 kruka basilika
  • 130 g tapenad paprika, zucchini, aubergine
  • salt
  • peppar
  • 65 g röd mangold
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2504 kJ / 598 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept