Laxpudding med najadlax
Om detta är din laxpuddingsdebut så säger vi bara en sak; grattis! Kokt potatis, äggstanning med smak av dill och lax varvas i en ugnsform, och tillagas färdigt i varandras sällskap. Resultatet blir krämigt och smakrikt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2021
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 msk rapsolja
900 g potatis
3 dl vatten
1 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 ask färsk dill (à 20 g)
4 ägg
300 g tunnskivad najadlax
Till servering
1 förp frysta gröna ärtor (à 250 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2151 KJ / 516 kCal
Fett20 g
Salt4.6 g
Kolhydrater50 g
Protein29 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Koka potatisen i vatten, som hälls av, spara lite. Grädde blandas med ägg, dill o kryddor. Späd ev med lite potatisvatten.
Ulrika
2024-02-04Helt underbar, vi tar vanlig gravlax.
Lars
2021-10-09En riktig favorit
Sara
2021-05-02