UNDER 60 MIN | Medel

Laxpudding med najadlax

Om detta är din laxpuddingsdebut så säger vi bara en sak; grattis! Kokt potatis, äggstanning med smak av dill och lax varvas i en ugnsform, och tillagas färdigt i varandras sällskap. Resultatet blir krämigt och smakrikt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skiva löken och fräs den mjuk i oljan i en stor kastrull i oljan.
  3. Tvätta och skär potatisen i 3 mm tjocka skivor och lägg i kastrullen tillsammans med vatten, grädde, salt och peppar.
  4. Låt sjuda ca 15 minuter under lock eller tills potatisen nästan är mjuk. Rör då och då.
  5. Hacka dillen grovt. Häll av lite av kokspadet och vispa ihop det med äggen och dillen. 
  6. Varva potatis, äggstanning och lax i en ugnsform. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter. 
  7. Till servering: Värm ärtorna enligt anvisningen på förpackningen och servera med laxpuddingen.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havrebaserad grädde.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 900 g potatis
  • 3 dl vatten
  • 1 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 4 ägg
  • 300 g tunnskivad najadlax
Till servering
  • 1 förp frysta gröna ärtor (à 250 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2151 kJ / 516 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept