Laxpudding med najadlax

10
3 Klimatsmart
Laxpudding med najadlax

Om detta är din laxpuddingsdebut så säger vi bara en sak; grattis! Kokt potatis, äggstanning med smak av dill och lax varvas i en ugnsform, och tillagas färdigt i varandras sällskap. Resultatet blir krämigt och smakrikt!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2020

Laxpudding med najadlax

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1 msk
rapsolja
900 g
potatis
3 dl
vatten
1 1/2 dl
havrebaserad matlagningsgrädde
1 tsk
salt
1 krm
vitpeppar
1
ask färsk dill (à 20 g)
4
ägg
300 g
tunnskivad najadlax

Till servering

1
förp frysta gröna ärtor (à 250 g)

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havrebaserad grädde.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Sara

2021-05-02

En riktig favorit

Christina

2021-03-30

Lyckat!!!! Barnen åt mest 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Anne

2020-12-01

Hej! Var någonstans hamnar de mjuka löken sedan?

Redaktionen ICAse

2020-12-08

Hej Anne! Du fräser löken i samma kastrull som du sen tillsätter potatis, grädde och vatten och sjuder lök och potatis tillsammans. Lycka till med din laxpudding. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2151 KJ / 516 kCal
Fett 20 g
Salt 4.6 g
Kolhydrater 50 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept