Najadlax med vispad crème fraiche med senap och krasse
En av julbordets stoltheter är najadlaxen som är både gravad och kallrökt. En riktig delikatess som inte behöver mycket mer tillbehör än en vispad crème fraiche smaksatt med smörgåskrasse och lite senapspulver. Servera på ett gott knäckebröd.
Ingredienser
8 bufféportioner
2 dl crème fraiche
2 tsk senapspulver
1 tsk strösocker
salt
peppar
1 ask smörgåskrasse
Till servering
300 g skivad najadlax (rökt & gravad)
knäckebröd
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd till servering.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ur crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi723 KJ / 173 kCal
Fett12 g
Salt2.33 g
Kolhydrater7 g
Protein9 g
Kommentarer