Najadlax med vispad crème fraiche med senap och krasse

0
0
Najadlax med vispad crème fraiche med senap och krasse

En av julbordets stoltheter är najadlaxen som är både gravad och kallrökt. En riktig delikatess som inte behöver mycket mer tillbehör än en vispad crème fraiche smaksatt med smörgåskrasse och lite senapspulver. Servera på ett gott knäckebröd.

Skriv ut
Najadlax med vispad crème fraiche med senap och krasse

Ingredienser

8 bufféportioner
2 dl
crème fraiche
2 tsk
senapspulver
1 tsk
strösocker
-
salt
-
peppar
1
ask smörgåskrasse

Till servering

300 g
skivad najadlax (rökt & gravad)
-
knäckebröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfritt: välj glutenfritt knäckebröd till servering.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ur crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 723 KJ / 173 kCal
Fett 12 g
Salt 2.33 g
Kolhydrater 7 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept