Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Najadlax med vispad crème fraiche med senap och krasse

En av julbordets stoltheter är najadlaxen som är både gravad och kallrökt. En riktig delikatess som inte behöver mycket mer tillbehör än en vispad crème fraiche smaksatt med smörgåskrasse och lite senapspulver. Servera på ett gott knäckebröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa crème fraichen tjockt med elvisp. Smaksätt med senapspulver, socker, salt och peppar. Klipp krassen och blanda ner hälften.
  2. Till servering: Servera laxen med senapscrème, krasse och bröd.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfritt: välj glutenfritt knäckebröd till servering.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ur crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk senapspulver
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • peppar
  • 1 ask smörgåskrasse
Till servering
  • 300 g skivad najadlax (rökt & gravad)
  • knäckebröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 723 kJ / 173 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer