Najadlax med vispad crème fraiche med senap och krasse

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Najadlax med vispad crème fraiche med senap och krasse

En av julbordets stoltheter är najadlaxen som är både gravad och kallrökt. En riktig delikatess som inte behöver mycket mer tillbehör än en vispad crème fraiche smaksatt med smörgåskrasse och lite senapspulver. Servera på ett gott knäckebröd.

Najadlax med vispad crème fraiche med senap och krasse

Ingredienser

8 bufféportioner
2 dl crème fraiche
2 tsk senapspulver
1 tsk strösocker
salt
peppar
1 ask smörgåskrasse

Till servering

300 g skivad najadlax (rökt & gravad)
knäckebröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.
Energi723 KJ / 173 kCal
Fett12 g
Salt2.33 g
Kolhydrater7 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Ostflarn
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Smördegsflarn med najadlax och sveciakräm
Betyg 3.2 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Julknäcke med griljerad julskinka
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färskost med gräslök och najadlax
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga