Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ägghalvor med najadlax, örtig majonnäs och hyvlad blomkål

Hyvlad blomkål är både gott och vackert, här i ett fräscht recept med kallrökt lax och majonnäs på ägghalvor och en salladsbädd. Det är inte var dag man får hyvla blomkål, men nu har du en anledning.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 8 minuter. Spola äggen kalla. Skala och dela dem på mitten. Skär av en liten platta i botten på äggen så att de kan stå.
  2. Spara lite dill till garnering. Hacka resten av dillen och riv skalet av citronen och blanda med majonnäsen. 
  3. Skär laxen i skivor. Hyvla eller skär blomkålen tunt. 
  4. Klicka majonnäsen på ägghalvorna, lägg på laxen och en skiva blomkål. Garnera med dill. Lägg äggen på salladsblad.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri majonnäs.

Tips

Riv blomkålen på rivjärn blanda med majonnäsen.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 8 ägg
  • 1 kruka dill
  • 1 citron
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 150 g najadlax eller kallrökt lax
  • 4 blomkålsbuketter
  • 1 hjärtsalladshuvud
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?