Pasta med musslor & rostad vitlök

9
2
Pasta med musslor & rostad vitlök

Denna gång serverar du din pasta med musslor i en sås på rostad vitlök, tomater och chili - smakrikt, enkelt och gott. Pastan drar åt sig musslornas sälta och tomaternas sötma samtidigt som du får det lilla extra stinget av röd chili.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Pasta med musslor & rostad vitlök

Ingredienser

4 portioner
ca 400 g spaghetti
2 vitlöksklyftor
2 - 3 tomater
1 burk extra fina musslor (à 400 g)
1 msk tunt skivad röd chilifrukt
1/2 dl olivolja
2 - 2 1/2 msk finhackad persilja
1/2 msk citronjuice

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Ulla

2022-09-13

Chili??? Förstöt smakem, även på skaldjur.

Ing-liz

2004-02-18

Jag ska testa denna rätt ikväll. Istället för olivolja + citronjuice - går det troligen jättebra med olja inkl citron. Mycket god!

Näringsvärde per portion

Energi 1763 KJ / 422 kCal
Fett 3 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 77 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden