Pasta med musslor & rostad vitlök
Ljuvligt god pasta med musslor i en sås på rostad vitlök, tomater och chili - smakrikt, enkelt och gott. Pastan drar åt sig musslornas sälta och tomaternas sötma samtidigt som du får det lilla extra stinget av röd chili.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003
Ingredienser
4 portioner
ca 400 g spaghetti
2 vitlöksklyftor
2 - 3 tomater
2 - 2 1/2 msk finhackad persilja
2 förp naturella musslor (à 200 g)
1 msk tunt skivad röd peppar (chili)
1/2 dl olivolja
1/2 msk citronjuice
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1763 KJ / 422 kCal
Fett3 g
Salt0.6 g
Kolhydrater77 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Behövde nog lite vitt vin
Börje
2024-12-05Tillagat många gånger, snabbt billigt och gott
Rita
2024-01-28Mycket god musselrätt. Lade till soyabönor för färgens skull samt padrones från min frys.
Birgitta
2023-02-15