Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Pasta med musslor & rostad vitlök

(4)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Denna gång serverar du din pasta med musslor i en sås på rostad vitlök, tomater och chili - smakrikt, enkelt och gott. Pastan drar åt sig musslornas sälta och tomaternas sötma samtidigt som du får det lilla extra stinget av röd chili.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2003
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 400 g spaghetti
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 tomater
  • 1 burk extra fina musslor (à 400 g)
  • 1 msk tunt skivad röd chilifrukt
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 1/2 msk finhackad persilja
  • 1/2 msk citronjuice
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka spagettin enligt anvisning.
  2. Grovhacka vitlöksklyftorna. Skär tomaterna i grova tärningar.
  3. Häll av musslorna.
  4. Rosta vitlök och chili, under omrörning, i het olivolja i en panna.
  5. Vänd ner musslor, persilja och tomathack och värm hastigt.
  6. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och ett par droppar citronjuice.
  7. Servera med ett grovt färskt bröd.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.