Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med musslor

Pasta med musslor är en festlig pastarätt som passar både till vardag och fest. Grön tagliatellepasta blir en vacker bas och serveras med musselröra. Musslorna smaksätter du med vitlök, paprika, koriander, citron, salt, peppar och ingefära.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka tagliatelle enligt förpackningens anvisningar.
  2. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Fräs den i olja. Tillsätt musslor. Krydda med pressad vitlök, saft av pressad citron, koriander, salt, peppar och ingefära. Servera pastan med musselröran.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g grön tagliatelle
  • 1 gul paprika
  • 2 msk olja
  • 1 burk musslor (à ca 400 g)
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk saft av pressad citron
  • 1/2 dl färsk hackad koriander
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • lite riven ingefära
Lägg till i inköpslistan