Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tagliatelle med vitlöksmusslor, rucola och oliver

Snabblagad pastarätt med vitlöksfrästa musslor blandade med nötig ruccolasallad och gröna oliver. En rätt med inspiration från Italien. Rejält med riven parmesan blir pricken över i.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka tagliatelle enligt anvisning på paketet.
  2. Häll av musslorna.
  3. Rosta de finhackade vitlöksklyftorna i olivolja. Vänd ner musslorna och värm dem i vitlöksoljan i 1 minut.
  4. Grovhacka ruccolasallden och oliverna.
  5. Blanda oliver, ruccolasallad och pastan med musslorna. Smaksätt med salt och nymalen svartpeppar. Servera i djupa tallrikar. Grovt bröd och riven parmesanost är givna tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g tagliatelle
  • 1 burk musslor i lake (à 360 g)
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 kruka ruccolasallad
  • 1 dl gröna oliver med pimentos
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan