Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pasta med mozzarella och tomatsås

Veckans pastarätt är barnsligt god där hela familjen kan vara med och laga. Medan broccolin och pastan kokas kan de små vara med och skära upp tomaterna och mozzarellan. Blanda sedan ner såsen i den rykande varma pastan och toppa med alla godsaker. Lätt att laga och gott att äta!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär broccolin i mindre bitar och stammen i skivor.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackingen. Koka broccolin med pastan när det återstår 3 minuter av tiden.
  3. Värm pastasåsen.
  4. Bryt eller skär mozzarellan i små bitar och skär tomaterna i halvor.
  5. Servera pasta och broccoli med sås, mozzarella, tomater och ruccola.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gr laktosfri: välj pastasås och mozzarella utan laktos.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg.

Tips

Dela tomaterna och blanda med rucola, mozzarella, olja och vinäger. Salta och peppra och servera som en sallad. Broccolin kan stekas i lite olivolja, pressa i lite vitlök för mer smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g broccoli
  • 4 port pasta (gärna spirali tricolore)
  • 1 förp pastasås (med ricotta eller basilika)
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2360 kJ / 565 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept