Pasta med mandel- och paprikasås
En färgglad och smakrik pasta passar perfekt en vardagskväll. Här har du en underbar krämig mandel- och paprikasås som äts tillsammans med tagliatelle, krispig blomkål och fräsch hjärtsallad. Såsen får sin smak av vitlöken, den grillade paprikan samt mandlarna. Smaklig pasta önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna tagliatelle)
150 g haricots verts (bönor)
160 g blomkålsbuketter (gärna fiorina)
1 förp grillad paprika (à ca 500 g)
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 1/2 dl vispgrädde
50 g skalad hel mandel
salt
peppar
2 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2903 KJ / 691 kCal
Fett39 g
Salt2 g
Kolhydrater66 g
Protein16 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott! Rostade blomkålen i ugnen med sumak och spiskummin för jag är inte så förtjust i kokt blomkål.
Hanna
2023-07-25En ok rätt som gick något mer hem hos oss vuxna än hos barnen.
Katrine
2022-01-06