Paprikagryta med kronärtskockor och couscous
I denna välsmakande paprikagryta har vi lagt i allt från mandlar, persilja, grillad paprika, kronärtskockshjärtan och fiorina. Den krämiga grytan hälls ovanpå en bädd av couscous, och vid sidan av äts en fräsch morotssallad. Ja ni hör ju själva; en succé till recept!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2021
Ingredienser
4 portioner
1 förp grillad paprika (à 530 g)
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
50 g skalad hel mandel
1 tsk vitvinsvinäger
salt
peppar
4 port couscous
1 förp kronärtskockshjärtan (à 390 g)
1 förp fiorina blomkålsbuketter (à 160 g)
1/2 msk olja
1/2 förp salladslök (à 125 g)
2 morötter
100 g ärtskott
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Koka gärna couscousen i grönsaksbuljong.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3268 KJ / 784 kCal
Fett45 g
Salt0.54 g
Kolhydrater71 g
Protein19 g
Kommentar
Mycket gott, uppskattat av hela familjen!
Ulrika
2021-02-16