UNDER 30 MIN | Medel

Paprikagryta med kronärtskockor och couscous

I denna välsmakande paprikagryta har vi lagt i allt från mandlar, persilja, grillad paprika, kronärtskockshjärtan och fiorina. Den krämiga grytan hälls ovanpå en bädd av couscous, och vid sidan av äts en fräsch morotssallad. Ja ni hör ju själva; en succé till recept!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt paprikan rinna av i ett durkslag och skär den i bitar. Hacka persiljan grovt.
  2. Fräs pressad vitlök i olivoljan i en gryta eller kastrull. Rör ner paprika, persilja, grädde och mandel och låt koka upp. Mixa till en slät sås med en stavmixer eller i en matberedare. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
  3. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen. 
  4. Låt skockorna rinna av i en sil och skär dem sedan i halvor.
  5. Skär fiorinan i bitar och stek i oljan i en stekpanna tills den börjar mjukna. Rör i skockorna och stek dem varma tillsammans med fiorinan.
  6. Blanda ner fiorinan och skockorna i såsen. 
  7. Ansa och skiva salladslöken.
  8. Hyvla långa remsor av morötterna med en potatisskalare och blanda remsorna med ärtskotten.
  9. Servera couscous med paprikasås toppad med salladslök och sallad.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Koka gärna couscousen i grönsaksbuljong.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp grillad paprika (à 530 g)
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 50 g skalad hel mandel
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar
  • 4 port couscous
  • 1 förp kronärtskockshjärtan (à 390 g)
  • 1 förp fiorina blomkålsbuketter (à 160 g)
  • 1/2 msk olja
  • 1/2 förp salladslök (à 125 g)
  • 2 morötter
  • 100 g ärtskott

Näringsvärde
Per portion

Energi 3268 kJ / 784 kCal