Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fredagspasta med kyckling och rostad paprika

Lättlagad och ljuvligt doftande fredagspasta med kyckling och rostad paprika. Passar både till fest och som vardagsmiddag. Du tillreder den enkelt och har en suverän "all i ett"-rätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt paketets anvisningar och låt det rinna av i durkslag.
  2. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och blanda i paprikastrimlorna med lite av oljan. Strö över hälften av saltet och hälften av pepparn.
  3. Skär kycklingen i lillfingerstora bitar. Stek dem i ca 5 minuter. Strö över resterande salt och resterande peppar. Ringla över balsamvinäger och strö över mandelspån.
  4. Hetta upp pastan och fördela den på tallrikar. Toppa med kyckling, rucola och basilika. Smula över osten och servera genast.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på balsamvinäger och den grillade paprikan.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta
Gör laktosfri: välj fetaost eller riv en hårdost om du inte tål mozzarella, ädelost eller chèvre.
Gör mjölkproteinfri: välj sojabaserad ost.

Tips

Välj den ost du tycker bäst om.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g pasta av valfri sort
  • 400 g strimlad grillad paprika i olja (400 g motsvarar 2 burkar)
  • ca 500 g kycklinglårfiléer
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk balsamvinäger (crema di balsamico)
  • 3 msk flagad mandel
  • 70 g ruccolablad
  • 1/2 kruka basilika
  • 125 g ädelost, feta, mozzarella eller chèvre
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2517 kJ / 602 kCal
Fett: 19,8 g
Läs mer om näringsvärden