Makrill- och risplättar med böngroddssallad

Betyg 3.2 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Makrill- och risplättar med böngroddssallad

Här är ett recept på makrill- och risplättar med böngroddssallad, något för dig som vill testa på något nytt och smakfullt! Rätten innehåller många näringsrika ingredienser och är en fullvärdig måltid. Lika gott till lunch som middag!

Makrill- och risplättar med böngroddssallad

Ingredienser

4 portioner
2 ägg
5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 dl kokt ris
2 burkar makrillfilé (á 125 g)
1/2 tsk salt
1/2 tsk citronpeppar
2 msk smör eller margarin

Sallad

1 burk böngroddar (à 280 g)
1 rödlök (1 rödlök kan bytas mot 1 bit purjolök)
1 msk vinäger
3 msk olja
2 krm salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.6 personer har röstat

Kommentar

Enkelt, snabbt, barnen tyckte okej/ganska gott och då modifierade vi salladen (minus lök, plus isbergssallad) åt dom.

Linda

2020-10-13

Testa liknande recept

Tunnbröd med makrill och gurka
Betyg 3.9 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Gravad makrill
Betyg 2.8 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grillad makrill med rostad grekisk sallad
Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Smörkokt rödbeta med gräddfil, rågkrisp och stekt makrill
Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Rökt makrill med dilldressing
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pepprig makrill, ljummen sallad med kaprisvinägrett
Betyg 2.8 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad