Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Makrill- och risplättar med böngroddssallad

Här är ett recept på makrill- och risplättar med böngroddssallad, något för dig som vill testa på något nytt och smakfullt! Rätten innehåller många näringsrika ingredienser och är en fullvärdig måltid. Lika gott till lunch som middag!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa samman äggen och hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en klimpfri smet. Häll i resterande mjölk och blanda i riset.
  2. Mosa makrillfiléerna och rör i smeten. Krydda med salt och citronpeppar.
  3. Stek plättar av smeten i matfettet i en plättlagg eller i stekpanna. Lägg plättarna i högar på ett ugnssäkert fat. Håll varma i 125°C medan du gör salladen.
  4. Låt böngroddarna rinna av. Skala och finhacka löken. Blanda samman vinäger, olja och salt. Häll dressingen över groddar och lök. Servera plättarna med salladen. 

För alla

Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri mix.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot solhavre och matfettet mot mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl kokt ris
  • 2 burkar makrillfilé (á 125 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
Sallad
  • 1 burk böngroddar (à 280 g)
  • 1 rödlök (1 rödlök kan bytas mot 1 bit purjolök)
  • 1 msk vinäger
  • 3 msk olja
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan