Grillad makrill med grillad romansallad och picklade champinjoner
I detta grillrecept hittar du härliga och somriga smaker. Som de sötsyrliga champinjonerna som får dra i ättikslag och majonnäsen med lite sting av pepparrot som passar perfekt till den grillade makrillen. Testa också att grilla snackgurkorna och romansalladen, det blir gott och annorlunda.
Ingredienser
4 portioner
Picklade champinjoner
1/2 dl ättika (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
2 krm salt
250 g champinjoner (gärna pärlchampinjoner)
Pepparrotsmajonnäs
4 msk färsk riven pepparrot
1 kruka persilja
2 dl majonnäs
Grönsaker och fisk
4 snackgurkor
2 romansalladshuvuden
4 makrillfiléer
2 msk olja
salt
svartpeppar
Till servering
kokt färskpotatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer