UNDER 45 MIN | Medel

Grillad makrill med grillad romansallad och picklade champinjoner

I detta grillrecept hittar du härliga och somriga smaker. Som de sötsyrliga champinjonerna som får dra i ättikslag och majonnäsen med lite sting av pepparrot som passar perfekt till den grillade makrillen. Testa också att grilla snackgurkorna och romansalladen, det blir gott och annorlunda.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Picklade champinjoner: Koka upp ättika, strösocker, vatten och salt.
  2. Ansa champinjonerna, lägg dem i ättikslagen och koka upp. Tag bort kastrullen från värmen.
  3. Pepparrotsmajonnäs: Skala och riv pepparroten fint på ett rivjärn. Hacka persiljan fint. Blanda pepparroten och persiljan med majonnäsen.
  4. Grönsaker och fisk: Dela snackgurkorna på längden. Ansa och dela romansalladen på längden.
  5. Pensla gurka, sallad och makrill med olja. Krydda med salt och peppar.
  6. Grilla makrillen i ett halster över glöden 4-5 minuter, vänd då och då.
  7. Grilla grönsakerna över glöden 3-4 minuter, vänd då och då.
  8. Picklade champinjoner: Häll av lagen från svampen.
  9. Till servering: Servera makrillen med grillade grönsaker, picklade champinjoner, pepparrotsmajonnäs och kokt färskpotatis.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
Picklade champinjoner
  • 1/2 dl ättika (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 250 g champinjoner (gärna pärlchampinjoner)
Pepparrotsmajonnäs
  • 4 msk färsk riven pepparrot
  • 1 kruka persilja
  • 2 dl majonnäs
Grönsaker och fisk
  • 4 snackgurkor
  • 2 romansalladshuvuden
  • 4 makrillfiléer
  • 2 msk olja
  • salt
  • svartpeppar
Till servering
  • kokt färskpotatis