Pasta med makrill i tomatsås

Har du makrill på burk i skafferiet? Släng ihop denna enkla pasta med vitlök, chili, kapris och citron som blandas med makrill i tomatsås och toppas med riven parmesan!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2024

Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1/2 tsk chiliflakes
1 msk finrivet citronskal
3 msk hackad kapris
2 förp makrillfilé i tomatsås (à 125 g)
400 g spaghetti
1 dl finhackad persilja
salt
svartpeppar
Till servering
finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
citronklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl ost och citron till servering.
Energi2388 KJ / 571 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater5 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott, den syrliga kaprisen var stjärnan i rätten!
Timothy
2025-05-19En ny favorit! Vitlöken var slut och tiden var knapp så det blev en halv burk tapenade (228 gramsburk) istället för vitlök, kapris, salt och peppar. Klart snabbare än pastan. Lite klippt gräslök på toppen är extra gott. Smaskens! Portionerna känns ganska små och räcker knappt även om det är mäktigt. 4 portioner är nog lagom för 3 vuxna med frisksptit..
Karin
2025-04-29Gott, gick fort att laga, det mesta fanns hemma redan. Dock lite snålt om sås till pastan.
Sara
2025-04-19