Pasta med makrill i tomatsås

Betyg 4.1 av 5.64 personer har röstat
Receptet har 23 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Pasta med makrill i tomatsås

Har du makrill på burk i skafferiet? Släng ihop denna enkla pasta med vitlök, chili, kapris och citron som blandas med makrill i tomatsås och toppas med riven parmesan!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2024

Pasta med makrill i tomatsås

Ingredienser

4 portioner
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1/2 tsk chiliflakes
1 msk finrivet citronskal
3 msk hackad kapris
2 förp makrillfilé i tomatsås (à 125 g)
400 g spaghetti
1 dl finhackad persilja
salt
svartpeppar

Till servering

finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
citronklyftor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

23 st
  • Jättegott, den syrliga kaprisen var stjärnan i rätten!

    Timothy

  • En ny favorit! Vitlöken var slut och tiden var knapp så det blev en halv burk tapenade (228 gramsburk) istället för vitlök, kapris, salt och peppar. Klart snabbare än pastan. Lite klippt gräslök på toppen är extra gott. Smaskens! Portionerna känns ganska små och räcker knappt även om det är mäktigt. 4 portioner är nog lagom för 3 vuxna med frisksptit..

    Karin

  • Gott, gick fort att laga, det mesta fanns hemma redan. Dock lite snålt om sås till pastan.

    Sara

  • Enkelt och jättegott!

    Carolina

  • Gör INTE denna rätt. Älskar makrill så tänkte att detta skulle vara kanon, men hela lägenheten började lukta sur magsaft under tillagningen. Misstänker att kaprisen är boven, ser att väldigt många har hoppat över den vilket säkert är ett bra förslag. Blev att slänga allt, vilket jäkla matsvinn... Varken jag eller sambon kunde äta, båda höll med om att det smakade gräsligt. Inte ens hunden ville smaka på detta. -10/10

    Martin

  • Älskar denna rätt och har lagat den vid många tillfällen!

    Sara

  • Riktigt gott, snabbt och enkelt! Hade ingen kapris men lade till en gul lök och mera vitlök och chili då jag vill ha rejäl hetta. En ny favoriträtt!

    Ewa

  • Helt okej, inte mer. Skulle nog kunna laga igen om jag har makrill liggandes hemma, men skulle inte köpa hem makrill i syfte att laga den här rätten!

    Evelina

  • Supergott och såå enkelt! / Jessica

    Jessica

  • Så himla gott! Har lagat den flera gånger nu.

    Sara

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl ost och citron till servering.
Energi2388 KJ / 571 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater5 g
Protein20 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Tunnbröd med makrill och gurka
    Betyg 3.9 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Gravad makrill
    Betyg 2.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rökt makrill med dilldressing
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad