Quesadilla med böncrème och gurk- och majssalsa

Stekta minitortilla fyllda med en crème av bönor, färskost, soltorkad tomat och vitlök funkar lika bra till drinken som till vardagsmiddagen. Istället för sallad svänger du lätt ihop en salsa på gurka och majs, med lite hetta från färsk röd peppar. Några goda korvar till det?

Ingredienser
4 portioner
Gurk- och majssalsa
1 gurka
1 spansk peppar
1 förp majs (à 340 g)
1 kruka persilja
2 msk olivolja
1 lime
flingsalt med jod
Böncrème
400 g kokta stora vita bönor
200 g naturell färskost
1/2 dl soltorkad tomatcrème
1 vitlöksklyfta
2 förp mini tortillabröd (à 200 g)
2 msk olja
Till servering
minichorizo eller kalkonkorv cayenne & chipotle
Gör så här
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4258 KJ / 1019 kCal
Fett54.4 g
Kolhydrater87.5 g
Protein34.6 g
Kommentarer