Quesadilla med böncrème och gurk- och majssalsa

6
0
Quesadilla med böncrème och gurk- och majssalsa

Stekta minitortilla fyllda med en crème av bönor, färskost, soltorkad tomat och vitlök funkar lika bra till drinken som till vardagsmiddagen. Istället för sallad svänger du lätt ihop en salsa på gurka och majs, med lite hetta från färsk röd peppar. Några goda korvar till det?

Quesadilla med böncrème och gurk- och majssalsa

Ingredienser

4 portioner

Gurk- och majssalsa

1 gurka
1 spansk peppar
1 förp majs (à 340 g)
1 kruka persilja
2 msk olivolja
1 lime
flingsalt med jod

Böncrème

400 g kokta stora vita bönor
200 g naturell färskost
1/2 dl soltorkad tomatcrème
1 vitlöksklyfta
2 förp mini tortillabröd (à 200 g)
2 msk olja

Till servering

minichorizo eller kalkonkorv cayenne & chipotle

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på korven.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost mot mjölkproteinfritt färskostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4258 KJ / 1019 kCal
Fett 54.4 g
Kolhydrater 87.5 g
Protein 34.6 g
Läs mer om näringsvärden