UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Pasta med lins- och tomatsås

Att tillsätta linser till sin tomatsås är verkligen något vi vill slå ett slag för! Den tillför både mättnad och en krämig konsistens. I såsen river du även ned morötter, tomatpuré, oregano och smaksätter lätt med soja. Häll ovanpå pasta som fått kokas ihop med salladsärtor, och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll linserna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Skala och riv morötterna.
  2. Fräs morotsrivet i olivoljan i en kastrull och rör ner tomatpurén. Häll i linser och pastasås, vatten och oregano. Låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Koka salladsärtorna tillsammans med pastan ca 4 minuter.
  4. Servera lins- och tomatsåsen med pasta och salladsärtor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Smaka av linssåsen med cayennepeppar för lite hetta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
  • 2 morötter (à ca 100 g)
  • 1 förp pastasås med soja (à 390 g)
  • 4 port pasta (gärna fullkorn)
  • 150 g salladsärtor
Att ha hemma
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk oregano
  • 1 msk japansk soja
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1920 kJ / 462 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept