Spaghetti med köttfärssås
Klassisk spagetti med köttfärssås kan aldrig bli fel. Det här receptet är en variant på köttfärssås med rivna morötter i. Resultatet är en mycket smakrik köttfärssås som du serverar med spagetti och toppar med parmesanost och ruccola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2011
Ingredienser
4 portioner
500 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
2 msk olja
1/2 dl tomatpuré
500 g krossade tomater
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 msk kinesisk soja
salt
svartpeppar
4 port spaghetti
Till servering
60 g flakes av parmesan
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2741 KJ / 656 kCal
Fett30.5 g
Kolhydrater54.3 g
Protein38.7 g
Kommentarer
Konstigt att det saknas kryddor. Jag ändrade och tog bort sojan och la till timjan, basilika och chili flakes. Och morötterna blev finrivna. Blev gott med parmesan ovanpå!
Siw
2023-10-22En fråga! När ni skriver 4 portioner pasta, och samtidigt beräknar näringsvärdet till 656 kcal per portion. Hur många gram pasta beräknar ni är en portion för att få 656 kcal? :)
Kim
2023-06-25Hej Kim! Vi har räknat med 70 g okokt pasta per portion. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-30Detta var supergott! Tog bara en vitlöksklyfta och en köttbuljong istället. Bland de godaste köttfärssåser jag ätiti.
Anna
2019-01-17