Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spaghetti med köttfärssås

Klassisk spagetti med köttfärssås kan aldrig bli fel. Det här receptet är en variant på köttfärssås med rivna morötter i. Resultatet är en mycket smakrik köttfärssås som du serverar med spagetti och toppar med parmesanost och ruccola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök, vitlök och morötter. Hacka lök och vitlök, riv morötterna grovt.
  2. Bryn köttfärs, lök, vitlök och morötter i oljan. Tillsätt tomatpuré och fortsätt bryna någon minut.
  3. Tillsätt krossade tomater, buljong och soja. Låt sjuda ca 15 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Koka spagetti enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Till servering: Servera med parmesan och ruccola.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör Glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör Mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör Äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 2 msk olja
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 msk kinesisk soja
  • salt och svartpeppar
  • 4 port spaghetti
Till servering
  • 60 g flakes av parmesanost
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2741 kJ / 656 kCal