Kale caesar med tranbär och nötter
Ungefär som en klassisk caesarsallad, men vi väljer att göra den med grönkål i stället för romansallad. Och skippar sardellerna i dressingen, för en vegovariant. Mumsigt att kombinera med torkade tranbär, knapriga hasselnötter och brödkrutonger.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015
Ingredienser
4 portioner
1 ägg
1 riven vitlöksklyfta
1 1/2 dl finriven pecorinoost
3 msk färskpressad citronjuice
1 tsk strösocker
2 1/2 dl neutral olja
salt
peppar
400 g grönkål
1/2 dl hackade rostade hasselnötter
1/2 dl torkade tranbär
brödkrutonger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2599 KJ / 621 kCal
Fett52 g
Salt1.5 g
Kolhydrater23 g
Protein14 g
Kommentarer