UNDER 15 MIN | Enkel

Pizza bianco med grönkål och mandel

En snabb pizza gör du enkelt på tortillabröd! Toppa pizzan med grönkål, parmesan, mandel och russin. Klart på nolltid och smidigt att laga för en person.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg ut tortillabröden på en bakpappersklädd plåt. Blanda grönkålen med oljan och salt.
  3. Bred ut färskosten på bröden och strö över ost, mandel och russin. Toppa med grönkål.
  4. Grädda i mitten av ugnen 5–10 minuter tills den får fin färg.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost eller crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost/crème fraiche och ost mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 2 tortillabröd
  • 3 dl strimlad grönkål
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 krm flingsalt
  • 3 msk färskost eller crème fraiche
  • 1/2 dl riven pecorinoost eller parmesanost
  • 2 msk grovhackad mandel
  • 1 msk russin (gärna sultanrussin)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2979 kJ / 712 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept