Fina bullar av kycklingfärs som kryddats med rosépeppar precis som de picklade gulbetorna. Den härliga messmörssåsen kommer nog bli din nya favorit, krämig och god med lite extra kryddning från dijonsenapen.
Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Testat receptet - jättegott! Använde messmör- men tog mer än anvisad mängd då jag ville ha litet sötare smak, blev bra konsistens på såsen, inte för lös. De picklade gulbetorna var perfekt till!
Ewa carin
2021-05-26Oops! Tryckfelsnisse verkar ha varit framme när det gäller kcal- värdet/ portion? 1 kcal = 4.184 kJ 2975 kJ/ 4.184 = 711 kcal. Alt. 1 kJ=0.239 kcal 2975 kJ x 0.239 = 711 kcal. Eller tänker jag fel? :)
Ewa carin
2021-05-26Hej Ewa Carin! Tack för att du uppmärksammade det för oss. Vi ber om ursäkt för att det hade blivit en 8 för mycket i antalet kCal. Nu är siffran rättad! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-05-26Ska man ha mesost eller messmör eller funkar båda?
Fredrik
2021-05-11Hej Fredrik! Det bör fungera med båda sorterna men ev blir såsen lite lösare med messmör. Skriv gärna en kommentar här i receptet om du provar med messmör. Hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-05-11