Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kycklingköttbullar till jul

Kycklingköttbullar till jul är ett mer hållbart, och kanske mer smakrikt, alternativ till vanliga köttbullar. Och dessutom lika enkelt. Allt du behöver är ägg, ströbröd och senap. Du bryner dem lätt i smör och slänger sen in dem i ungen. Klart.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är beräknat för 4 port eller 8 bufféportioner.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Blanda ströbröd och grädde och låt det svälla några minuter.
  3. Blanda färsen i en bunke med salt och kryddor. Rör därefter ner ströbrödet, ägg och senap. Blanda till en fast smet.
  4. Fukta händerna med vatten och forma smeten till små köttbullar.
  5. Bryn bullarna runt om i smör och olja i en stekpanna.
  6. Lägg bullarna på en långpanna. Sätt in långpannan mitt i ugnen och stek dem klart tills kycklingbullarnas innertemperatur är 72°C i mitten av bullarna.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl vispgrädde
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen kryddpeppar
  • 2 krm malen kryddnejlika
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer