Kycklingköttbullar till jul är ett mer hållbart, och kanske mer smakrikt, alternativ till vanliga köttbullar. Och dessutom lika enkelt. Allt du behöver är ägg, ströbröd och senap. Du bryner dem lätt i smör och slänger sen in dem i ungen. Klart.
Ingredienser
4 portioner
4
msk
ströbröd
1
dl
vispgrädde
500
g
kycklingfärs
1
tsk
salt
2
krm
malen kryddpeppar
2
krm
malen kryddnejlika
1
ägg
1
msk
dijonsenap
1
msk
smör
1
msk
olja
För alla
Innehåller ägg. Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd. Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och smör. Gör mjölkproteinfri: byt grädde och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Receptet är beräknat för 4 port eller 8 bufféportioner.
Kommentarer