Pasta med kycklingbullar i krämig pepparsås

Kycklingbullar med pikant smak av rosépeppar och gul lök. Servera kycklingbullarna i en krämig pepparsås av färskost och vispgrädde samt krispiga sockerärtor. Enkelt och gott!

Ingredienser
4 portioner
Kycklingbullar
1 gul lök
2 tsk rosépeppar
1 dl vispgrädde
3/4 dl ströbröd
1/2 tsk salt
400 g kycklingfärs
1 msk rapsolja
4 port pasta (gärna penne)
Pepparsås
1 förp färskost med svartpeppar (à 150 g)
1 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 tsk rosépeppar
2 krm salt
150 g färska sockerärtor
Till servering
65 g rucola
Gör så här
00:05:00
00:08:00
00:03:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3276 KJ / 783 kCal
Fett41 g
Salt2.2 g
Kolhydrater66 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
1 stSmaken är supergod, men kycklingbullarna är ett helvete att rulla. Alldeles för kletiga. Kanske blir bättre om man justerar receptet. Lagar igen ändå för att det var så gott.
Sarah